BADEMLİ TAVUK
| |
| |
1 porsiyonda 340 kalori, 7.4 gr yağ, 105
mg kolesterol, 22.1 gr karbohidrat, 2.7 gr fiber, 46.3 gr protein, 395 mg sodium
bulunur.
| |
Malzemeler
; 8 kişi için
|
Fırını önceden 125º dereceye ısıtın. Un, tuz,
karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra
sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız. 1 saat pişirin. Kapağı
açık olsun ve bır iki kez öbür yanını çevirerek pişirin. 1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin. Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin. |
2
ye bölünmüş 4 adet Tavuk göğsü
| |
½
Kg Taze Mantar
| |
½
çay fincanı kabukları soyulmuş badem
| |
½
çay fincanı Un
| |
Tuz,
Karabiber, Kırmızı Biber
| |
Bu yemeği
buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır. Pişirme
zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha
çok lezzet katacaktır.
Yemeğin
yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz. Yemeğe ayrı bir tat
katacaktır.
| |
Afiyet
olsun......
|
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder