Sayfalar

EKŞİLİ ET ÇOPUR Yemek tarifi - 29 Mayıs Mutfağım Muğla Yemek Tarifleri



 Bu gün 29 Mayıs 2012  sayfada  EKŞİLİ ET ÇOPUR Yemek Muğla yemek tarifleri, Muğla yemekleri EKŞİLİ ET ÇOPUR Yemek , Muğla baklava tarifi , Muğla yöresel yemekleri EKŞİLİ ET ÇOPUR Yemek hazırlanışı
EKŞİLİ ET ÇOPUR Yemek tarifi tarifi - 29 Mayıs Salı Mutfağım Yemek Tarifleri, EKŞİLİ ET ÇOPUR Yemek tarifi Hazırlanışı , Nasıl Pişirilir.

EKŞİLİ ET ÇOPUR Yemek tarifi Malzeme Listesi:
*************************************
Malzemeler:

1 bütün tavuk
1 yemek kaşığı tereyağı
5-6 diş sarımsak
4 yemek kaşığı un
½ adet limon

Yapılışı: 1 tavuk haşlanır, suları ve etleri ayrı kaplara alınır. 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir, 5-6 diş sarımsak, 1 tutam tuzla birlikte havanda dövülür, tereyağına ilave edilir. 4 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulur. Tavuğun suyundan 10-11 kepçe kadarı, çırpıcıyla hızlıca karıştırarak azar azar sosa katılır, içine yarım limon sıkılır, tavuk etleri de didilip sosa karıştırılır, bir taşım kaynatılır. Taze karabiberle servis edilen Ekşili Et Çopur, hazırdır.
 EKŞİLİ ET ÇOPUR resmi


Kaynak : Kanald Mutfağım, Daha Fazla Yemek Tarifi Bilgisine kanald.com.tr/Mutfagim/YemekTarifleri/ web adresinden ulaşabilirsiniz...

Hiç yorum yok: